Csaba Novák  WATER TEAM

Rafting & Via Ferrata Base Camp                                                                        Activitati Outdoor and Indoor Team Building

Csaba Novák  WATER TEAM

Rafting & Via Ferrata Base Camp                                                                        Activitati Outdoor and Indoor Team Building

Ce este Team Building?

Ce este un team building? 

 

Team building-ul are ca scop eliminarea expresiei "Imi cunosc colegii de echipa prin mail-urile pe care mi le dau" sau "Ea e Ana de la tehnic. Am vorbit cu ea pe mail. Pana acum nu stiam ca ii plac si ei animalele". Tehnic vorbind team building-ul reprezinta un proces de transformare a unui grup intr-o echipa dispusa sa colaboreze eficient pentru a atinge obiectivele stabilite de catre o companie. Poate include atat activitati zilnice, dar cel mai adesea presupune organizarea unui eveniment de-a lungul unui week-end. Aceste activitati au ca obiectiv motivarea si cresterea performantei membrilor unei echipe.

 

 

De ce este important un team building?

 

Team building-ul inseamna de cele mai multe ori ocazia ideala pentru a contopi talentul, priceperea si creativitatea unui grup. Obiectivele care sunt atinse de orice team building sunt: comunicarea, colaborarea si munca in echipa. Team building-ul este important deoarece ajuta grupul sa isi valorifice punctele forte si sa-si minimalizeze slabiciunile.

 

Obiectivele unui team building

 

1. Networking, socializare si cunoastere

2. Munca in echipa si cresterea performantei echipei

3. Spirit de echipa, distractie si motivare

4. Incurajarea inovarii si a creativitatii

5. Comunicarea si activitatea eficienta

 

Pașii pentru organizarea unui team building

 

Ce vrei sa obtii in urma teambuilding-ului/ Stabileste pasul urmator in dezvoltarea echipei

Orice teambuilding implica atat relationarea, munca in echipa, cat si energizarea echipei.

De asemenea, afla care sunt exact nevoile prioritare ale echipei tale si alege maximum 3 pe care sa le poti atinge prin activitatile de teambuilding. Cateva exemple vizeaza: incurajarea comunicarii dintre membrii echipei (programele de Teatru, Treasure hunt), gestionarea conflictului (Olympic games), dezvoltarea sentimentului de apartenenta la echipa (Flashmob,Treasure hunt)

Ce vrea echipa?

Afla ce si-ar dori echipa atat la nivel de activitati, cat si la nivel de obiective. E important ca alegerea activitatilor sa fie facuta in functie de specificul membrilor echipei si a dorintelor lor. Cere ajutorul unui furnizor cu experienta care intelege exact nevoile tale.

Odata alese obiectivele si tema activitatilor, alege sa lucrezi cu un expert care sa te ajute sa conturezi un team building de la o simpla idee. Un furnizor va intelege cum poate o activitate dorita de tine sa atinga nevoile de dezvoltare ale echipei. Experienta lui poate ajuta.Furnizorul nu ajuta doar la organizarea si punerea in practica a activitatilor. Rolul lui este acela de a facilita experienta echipei spre invatare si dezvoltare. 

 

Nu lua decizia singur, alege o echipa de proiect.

De foarte multe ori managerii resimt presiunea de a lua decizia corecta pentru un program sau o activitate de team building, unica. Pentru a elimina presiunea de pe umerii acestuia, in interiorul companiei poate fi formata o echipa de proiect care sa sprijine managementul pe partea de cazare, de alegere a activitatilor cat si in ceea ce priveste acele multe detalii referitoare la lista de participanti, roominglist, meniuri, timeline, etc. 

 

Câteva sugestii pentru un team building de succes

Alege provocarile evenimentului raportandu-le la provocarile cu care se confrunta in fiecare zi echipa

 

  • Seteaza nivelul fizic al activitatile la nivel mediu
  • Ia in calcul contractarea unei firme specializate. Rezultatele pot fi exponential mai bune atunci cand implici un expert
  • Alege o locatie in afara zonei de birou
  • Aloca timp intre activitati pentru a reflecta la rezultate si procese
  • Invita si colaboratori la team building pentru a consolida relatia cu acestia
  • Recompenseaza echipa implicata in organizare
  • Cere feedback pentru desfasurarea evenimentului si tine cont de el pentru team building-urile viitoare